Saturday, January 29, 2011

Rapuh by Opick



Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu

cepatnye masa berlalu


Hari demi hari. detik detik detik... masa kian berlalu pergi. sedar tak sedar, sekarang aku dah berada di tahun kedua dalam jurusan penyiaran dekat UiTM Shah Alam.. aku masih tak pasti sama ada betul atau tidak pilihan aku ke bidang ni. teman2 rapat aku tahu betapa aku terlalu ingin untuk menjawat profession sebagai seorang guru. tapi apa aku boleh buat. rezeki aku lebih ke arah penyiaran. mahu atau tidak, apa pilihan yg aku ada. aku gagahkan diri jugak nak ambil jurusan ni dan sekarang aku sudah berada di tahun kedua atau semester empat.syukur alhamdulillah.. aku boleh biasakan diri aku dengan suasana pembelajaran di dunia "masscomm" yg sebenarnya agak ganjal pd diri aku. aku sendiri tak sangka aku aku akan study dalam bidang ni. mungkin inilah masa depan aku. nak taknak, aku harus pandang ke depan. 2 semester je yg tinggal.. inshaAllah semuanya akan berjalan dengan lancar. mak, abah, tunggu nnt cek bawak balik segulung ijazah. terima kasih sgt2 mak dgn abah.. thanx for everytrhing.. =)

Wednesday, January 26, 2011

Tiada Lama Tiada Baru

Tiada Lama Tiada Baru...(satu-satunya) tajuk program nie mcm best kan. memang rata2 audience akan pkir program nie satu program yg bagus. memang bagus pun objektif rancangan ni. tp, pengendalian rancangan ni mcm hampeh.. pling aku kecewa sekali, AZWAN ALI!!! skarang aku paham knapa ramai org tak brapa suke dgn die. klu dah luar tu x elok, dalaman tu biarlah elok sikit.. mulut bkan main lg dia. langsung tak pandai nak jaga!!! maen keluar je dari mulut die. tp lantak lah.. bukan pasal program nie yg aku nak ckp.. aku just nak post kt sini yg aku n my classmates kena p tgok program tu kat Angkasapuri jumaat lepas. so aku nak share la dgn korg semua gmbr2 yg ade time kitaorg p sana.. to my friend, (syamimi kamarul zaman) : mimi, sori aku amik gmbr2 hg nie he he he...enjoy!!!
p/s : gmbr kt program tu x byk mana pun. gmbr sebelum brtolak p program tu ade la. he he he
                    





 kawan baik aku 2 org ni he he he

















sory azawan ali xde dlm gmbr ni.. he he he

sedetik lebih....

SEDETIK LEBIH...
first time aku dengar lagu nie, aku trus minat nk dengar lagu ni lagi dan lagi.. susunan muzik dan alunan melodinya betul2 buat aku layan je lagu nie.. memang best lagu ciptaan edry kru nie utk ost filem hikayat merong mahawangsa. penyanyi yg nyanyi lagu ni plak, memang terbaek lah.. anuar zain. memang kena sgt la dengan lagu ni.. betul2 sedap.. lagu ni btul2 bermakna buat aku.. layan je lagu ni, aku teringat kat seseorang.. bait2 lagu nie buat aku tak boleh nak berenti pikir pasal die. sedih pun ade.. suke pun ade... seandainya dia tahu yg aku sgt mencintai dia..................



SEDETIK LEBIH

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...
EDRY ABDUL HALIM
KRU Publishing Sdn Bhd

salam semua

Assalamualaikum wbt.. hari nie, 26 januari 2011, 4:01pm, aku baru nak belajar buat blog. dah lama sebenarnya teringin nak buat. tapi tak pernah ada masa dan kesempatan. petang2 ni,takdak apa yg nk dibuat, so akhirnya brjaya jugak aku buat blog aku nie.. klu ade yg sudi bace blog aku ni, terima kasih daun keladi. klu ade yg serba kekurangan, tegur2 lah ye..
Sekian.. =)
salam..............
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...