Friday, July 22, 2011

mimpi...



Semalam aku ada dapat satu mimpi..
mimpi yg aku suka sgt2..
mimpi tu lebih kurang mcm nie..
masa tu aku tgh duduk dalam bilik..
tetiba datang sorg cikgu. dia jenguk2 ikut tingkap..
pastu dia tegur aku..
tau tak ape yg dia nk cakapkan?
dia offer aku jadi cikgu kat sekolah dia..
padahal aku tak tahu pun apa jawatan dia kat sekolah dia tu..
and then aku terus setuju n berjaya capai impian dan cita2 aku..
dari dulu aku nak jadi cikgu..
dlu masa sekolah, kalau cikgu tanya aku
 apa cita2 aku,
aku mesti jawab nak jadi cikgu..
kemudian impian jadi kenyataan..
tapi MIMPI semata2...
bangun2 tdo siang td punyalah syok..
jadi lah kan klu dalam mimpi pun dari x dapat langsung..
hehehe...







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...