Friday, July 1, 2011

Safa dan Marwah



      
R
ata-rata ramai kawan2 aku tak berapa minat nak tengok cerita2 indon..tp bg aku, tak!..aku layan je tak kira drama tempatan atau indon..mana2 pun okay asalkan cerita tu menarik, tu kira okaylah bagi aku.. aku tak menyangkal pendapat org klu dorg nak cakap yg filem2 or drama2 indon tak minat dan tak berapa best utk dilayan, dgn alasan, klu asyik tayang cerita indon, bila industri hiburan malaysia nak berkembang.. aku tak berapa setuju dengan statement tuh.. bagi aku, kalau kita tengok cerita2 drama or filem tak kisahlah dari mana sekalipun, dari situ kita boleh kaji mana baik dan buruknya.. kita boleh tau apa elemen2 yg blh dijadikan sebagai kekuatan utk menjadikan filem or drama tu menarik.. 


       Honestly, aku tertarik betul dengan drama SAFA DAN MARWAH ni.. cerita dia mmg superb! setiap penghabisan episod mesti penonton akan rasa stress sebab tak sabar nak tunggu episod akan datang.. mesti akan ada elemen suspens sebelum tamat siaran setiap episod.. drama ni boleh dikatakan drama air mata jugak lah..setiap episod kompom akan ada scene nangis.. pada makcik2 yg nak tengok citer ni, eloklah spare tisu dua tiga kotak ye.. hehehe.. plus, yg jadi trend citer indon ni, aku rasa semua org pun sedar kot pasal situasi ni.. mostly pelakon2 indon sekarang mmg top klas!! muka dorg mmg terbaek dari ladang.. majority pan asian.. kompom lah segak n hensem2 belaka.. tu salah satu elemen penarik karyawan2 filem indon nak lakukan citer dorg.. mcm dlm SAFA DAN MARWAH ni pun, ramai wajah pan asian.. SAFA, ILHAM, FARID.. tiga watak utama ni mmg boleh lakukan filem2 or drama2 berbekalkan aset yg dorg miliki iaitu wajah pan asian.. si MARWAH pulak walaupun dia anak indon pure rasa2 aku, tp dia ttp cantik sbgai gadis indon n semakin lama semakin cantik penampilan dia.

       Sebenarnya aku tebgah sem break.. so mmg mghadap tv lah keje aku.. n sebab tu jugak lah aku taknak miss citer ni.. klu ada yg teringin nk tgk citer ni, amik remote control astro korg, and press "105" button a.k.a channel astro prima setiap isnin - jumaat, 1.00P-2.00P dan 2.00P-3.00P.. selamat menonton....



Safa dan Marwah stars: 


                                              
                                                                Nikita Willy sbg Safa
                                            
                                            Rionaldo Stokhorst sbg Ilham
  
         Risty Tagor sbg Marwah






Christian Sugiono sbg Farid









Safa & Marwah [episod akhir] episod 232 bhgn 1

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...