Thursday, September 15, 2011

pindah rumah + cuma sekali sekala je dapat blogging..

Assalamualaikum wbt
kepada semua pengunjung blog safwanabukasim.blogspot.com

terima kasih kpd sesiapa yg sudi singgah2 blog aku selama nie.
mulai saat ini,
aku akan lama2 sekali berblogging 
sbb semester baru dah bermula..
dan sekarang aku berada di tahun akhir..
so aku tak byk masa sgt nk berblogging sbb perlu study..



insyaAllah lama2 sekali aku akan update..
thanks kpd semua..

utk pengetahuan semua, aku baru berpindah ke rumah sewa baru
di seksyen 7, Shah Alam.
Alhamdullillah kat sini aku kenal kawan baru..
tp biasalah..x semua manusia sama
kebanyakan byk buat hal sendiri..tp ada jgk yg ok..
terima je lah....

memang penat proses pindah rumah..
byk barang nk kena kemas..
paling best umah flat aku ni tingkat 5..
xde lif plak tu..
terbaikkkkk....


apa pun aku bersyukur ada tempat utk berlindung 
n dpt kenal kawan baru..

to all, keep blogging..
insyaAllah suatu masa nnt bila free
aku akan sambung berblogging..
adios amigos....

st12 - Tak Dapat Apa-apa


Perempuanku yang sangat menggoda
Kau memang begitu sangat mempesona
Yang selalu memberi hasrat
Yang begitu indah

Engkau dan aku
Kini bermain cinta
Engkau dan aku
Kini tlah saling bisa

Mengerti engkau dan aku
Tlah ada yang punya

Mungkinkah cinta
Yang seperti itu bisa
Memberi satu harapan yang terbaik

Mungkin kau kan ku tinggalkan
Bila tak cantik lagi

Biarkan saja ku coba
Agar kau selalu di sisiku
Kamu dapat bulan
Aku dapat bintang
Menjadi satu dalam cinta

Biar ku jalani semua
Meski ku tahu tak sempurna
Kamu dapat apa
Aku dapat apa
Kita tak dapat apa - apa










_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?b0fe7d6d258c6d2d2ca33c7173877477

Thursday, September 8, 2011

Al-Fatihah buat Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor (jurugambar BernamaTV yg ditembak mati di Mogadishu, Somalia)

Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor
Marilah kita beramai-ramai menyedekahkan bacaan Al-Fatihah
kpd wira negara kita, Allahyarham Noramfaizul Mohd Nor, seorang
jurugambar dari stesen BernamaTV yg telah pergi
mengadap Ilahi.

Noramfaizul merupakan ketua Media Misi Somalia KP1M dan BAKTI.
 Disahkan meninggal jam 6.07 petang ketika membuat liputan di Mogadishu.
AL-FATIHAH dan Takziah buat keluarga mangsa.

Menjadi seorang broadcaster ternyata besar cabarannya.
Aku turut tidak terkecuali kerana aku merupakan 
seorang pelajar bidang penyiaran. 
Meskipun demikian, hal sebegini tidak mematahkan semngatku
utk terus menceburi bidang ini. Kegigihan, semangat, dan usaha
keras Allahyarham memberikan suntikan semngat
kepadaku untuk berusaha dgn lebih gigih.

Para alim ulama ada yg berpendapat 
Allahyarham mati syahid
kerana mati ketika berjuang utk negara dan bangsa.
 Mudah-mudahan itulah yg sebaik-baiknya.
 Semoga Allahyarham senantiasa dicucuri rahmat 
dan ditempatkan dlm kalangan org2 yg beriman.
Amin...






Salam Takziah. AL-FATIHAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...